משפטים על אהבה

משפטים על אהבה

מחבר:
שנת ההוצאה: תשס"ה - 2005
מילות מפתח: חופש הרצון; אהבה; מדיניות חברתית; משפט; מדיניות כלכלית - חברה; מדיניות רווחה; חוקים; חוק
"התרבות המערבית רואה בשלטון החוק את האידיאל הפוליטי הגבוה ביותר שלה, אך בה בעת היא מדמיינת קהילה שחייה מתנהלים מעבר לחוק. בקהילה המדומיינת הזאת, האהבה היא הקובעת את המידה והערך של המעשים. לא נוכל להכריע בין החוק לאהבה מפני שאנו מחויבים באותה מידה לשניהם."
כך כותב פול קאהן בספרו משפט ואהבה ודבריו משמשים בסיס ורציונל לקובץ המאמרים בספר זה.
מתוך ההבנה ששיח האהבה ושיח המשפט מקיימים ביניהם סדרה של סתירות ומתחים, המאמרים שבכרך משפטים על אהבה נדרשים לאיתור נקודות החיכוך והרעש הנוצרים בתרבות שרואה לנגד עיניה את האהבה והמשפט גם יחד כאידיאלים תרבותיים רבי-עוצמה.
"על כל פשעים תכסה אהבה", נאמר בספר משלי, אך ניתן גם להעמיד אמרה זו על ראשה: מנגנונים רבים של אידיאולוגיה - מדינתיים, חברתיים ומשפטיים - עסוקים במשטור חיינו ובהצבת סייגים להתנהגותנו, כולל זו הרגשית. כך האהבה נכלאת בסד של חוקים ומוסכמות ונקלעת למצג של ביצועיות כפויה ונורמטיבית בחסות שלטון הסדר הטוב. הכותבים בספר זה, אנשי משפט ורוח, נענו לאתגר הביקורתי של הקשר שבין אהבה למשפט. בהיענות זו, במאמרים, במסות ובשיחות, במחווה לטקסטים משפטיים, פילוסופיים, אומנותיים וספרותיים, נחשפת התשוקה לדבר "משפטים על אהבה".
ספר זה הוא השני בסדרת הספרים החדשה "משפט חברה ותרבות" של הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, אוניברסיטת תל אביב, המוקדשת לזכרו של חיים י' צדוק ז"ל. הספר הראשון, טכנולוגיות של צדק בעריכת ד"ר שי לביא, יצא לאור דאשתקד.
הסדרה מהווה במה למחקרים אקדמיים בינתחומיים העוסקים בבחינת הקשר שבין משפט לבין תחומי ידע אחרים, וביניהם פוליטיקה, היסטוריה, פילוסופיה, כלכלה, ספרות, אומנות, דת ומדע. כרכי הסדרה יוצאים לאור אחת לשנה, וכל אחד מהם מוקדש לנושא בינתחומי מוגדר. אל הספר
נושא/נושאים: , משפט
תוכן הספר:
רמות

עמודים:
1  2  3  4  7  9  11  12  13