תוכן העניינים

עמוד:7

תוכן העניינים הקדמה 9 מבוא 11 . 1 סעודת ליל הסדר 31 א . לאופיה של סעודת הפסח . 1 31 הבעיה . 2 ; 31 החגיגה הקרבה עם הפסח . 3 ; 35 סעודת הקרבן כסעודת חבורה 48 ב . הסעודה החגיגית לעומת סעודת הפסח . 1 59 תיאור הסעודה החגיגית . 2 ; 59 סעודת הפסח בהשוואה לסעודה החגיגית . 3 ; 64 מקומה של הסעודה במסגרת ליל הסדר 70 ג . סעודת הפסח מחוץ למקדש . 1 78 תקופת הבית השני . 2 ; 78 אכילת צלי כזכר לקרבן הפסח . 3 ; 92 שני תבשילין כסמל לסעודת הפסח . 4 ; 105 המצה בסעודת הפסח 122 . 2 ארבעה כוסות 131 א . מבוא 131 ב . על היין . 1 132 . 2 הבעיה ; 132 גידול הגפן בא ^ ישראל . 3 ; 133 צריכת היין px 3 ישראל 135 ג . היין בסעודות החבורה 138 ד . היין בטכס הדתי . 1 140 מקור היין בטכס הדתי . 2 ; 140 כוס של ברכת המזון . 3 ; 142 כוס של הבדלה . 4 ; 146 כוס של קידוש . 5 ; 149 הכוסות בליל הסדר 152 ה . ברכות היין במסגרת הסעודה . 1 154 ברכת היין על כוס ברכת המזון . 2 , 154 ברכת היין בליל הסדר 168 . 3 על נטילת ידיים 192 א . מבוא - על טומאה וטהרה 192 ב . נטילת ידיים לסעודה 198 ג . נט"י לטיבול הראשון . 1 212 מקורותיה . 2 ; 212 לתולדות הברכה . 3 ; 216 מקומה של נט"י לכרפס . 4 229 מגמה לביטול הנטילה 238 ; ד . מים אחרונים 244 . 4 לתולדות הטיבולים 250 . 5 לחם משנה 269 א . מבוא 269 ב . להם משנה בשבת 270 ג . לחם משנה כיום טוב 279

הקיבוץ המאוחד


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר