מבוא: למצוא דרך טובה יותר

עמוד:13

למצוא דרך טובה יותר 13 הבטן — השומן המטריד מבחינה קוסמטית, ושאחראי במידה רבה לבעיות הבריאות ההולכות יד ביד עם עודף משקל . כתוצאה מכך, תוכנית הדיאטה הקטוגנית שלי היא אחת הדיאטות שאתם יכולים להצליח בה, כאשר כל האחרות נכשלות . הגישה מעוגנת במדע אבל היא מבוססת על הדרך שבה אנשים אכלו בימי קדם . אבות אבותינו לא היו יכולים לבחור את מזונם ממדפי מרכולים שופעים בדגני בוקר, בחטיפים, במקרוני עם גבינה או בכל מזון אחר שזמין לקנייה לאורך כל שעות היממה . התזונה שלהם הגיעה היישר מהטבע — מצמחים אורגניים, מעשבים, מפירות יער, מאגוזים ומבשר שהסתובב חופשי בסביבתם — כך שהכמות שהיתה זמינה להם היתה כפופה לגחמות הטבע, והם חוו מחזורים של זלילה ורעב . היה יתרון למעברים הללו בין תקופות שפע, שבהן היה מזון רב, לבין זמנים מאתגרים, שבהם המזון בקושי נמצא . בתקופות הביניים של רעב, הגוף שלהם נכנס לתהליך של קטוזיס, תהליך מעודד בריאות, שבמהלכו שורפים שומן, ולא פחמימות, כדי לתדלק את הגוף . אפשר להיכנס לקטוזיס בעזרת צום . ואפשר לעשות זאת בעזרת דיאטה קטוגנית . הגישה נתגלתה בראשונה בשנות העשרים של המאה העשרים . רופאים במרכז הרפואי האוניברסיטאי ג'ונס הופקינס ובמאיו קליניק טיפלו בחולים שסבלו מבעיות שונות — התקפי אפילפסיה עיקשים וסוכרת . הם גילו כי צום מסייע להקל את תסמיני המחלות, אבל אלה חזרו כשהחולים שבו לאכול כרגיל . באופן בלתי תלוי, הרופאים בכל אחד מהמרכזים הללו החלו לעבוד על התזונה של החולים, כדי לנסות לחקות מצב של צום . כשהורידו את כמות הפחמימות כמעט לאפס, החולים נכנסו לקטוזיס . ההתקפים נפסקו והסוכר בדם חזר לרמות נורמליות . כך נולדה הדיאטה הקטוגנית . תוכנית הדיאטה הקטוגנית שלי נבנתה על המדע המבוסס היטב שמאחורי אותה פריצת דרך . השילוב של אבות המזון בדיאטה הזאת מעודד אותו מטבוליזם בריא כמו צום . וכך, אף שאוכלים ארוחות מזינות ומספקות, מצליחים ליהנות מהיתרונות של פרישות מאוכל : הגוף שורף שומן לתדלוק, מאזן את רמות ההורמונים שלו, נפטר מדלקות ונהנה מההזדמנות להבריא .

מטר הוצאה לאור בע"מ


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר