סידור התפילה : פילוסופיה, שירה ומסתורין

סידור התפילה : פילוסופיה, שירה ומסתורין

מחבר: אליעזר שביד
שנת ההוצאה: 2009
מילות מפתח: תרבות ישראל; שירת המקרא; סידור תפילה; תרבויות; שירה; שירה במקרא; שירה מקראית
סידור התפילה הוא החיבור העממי ביותר, הנאמר-ונשנה ביותר והמופנם ביותר בכל שדרות העם, ויותר מכל יצירה אחרת הוא משקף את אחדותה של היהדות ואת רציפותה כעולם רוחני ייחודי.
החידוש ב"סידור התפילה - פילוסופיה שירה ומסתורין", הוא גם מתודי וגם מהותי. הוא אינו פירוש לסידור התפילה וגם אינו עיון פילוסופי עצמאי במהותה של התפילה, כי אם עיון בתפילות עצמן, כדי לדלות מתוכן את תוכנן ההגותי, המחשבתי, הרגשי והשירי, וכדי להציגו כמכלול של השקפת עולם חיה, מתפתחת, מתחדשת ומתגוונת לאורך הדורות.
הקורא בספרו של שביד יוכל להבין את מבנהו של סידור התפילה ואת שלמותה של היצירה הספרותית המבטאת חשיבה דתית שיטתית מגובשת, שממנה ניתן להפיק את הפילוסופיה הדתית של חכמי המשנה.
קריאה בספרו של שביד מהווה חוויית תגלית של עומק קיומי פנימי, אשר בלי התפילה נשאר אילם.
פרופסור אליעזר שביד מבקש בספרו "סידור התפילה - פילוסופיה שירה ומסתורין", להשתתף כמחנך בהנחלת המורשת התרבותית של העם היהודי.
הרצון לכתוב ספר מחקר עיוני על סידור התפילה, מעיד על עצמו המחבר, העסיק אותי שנים רבות, במיוחד אחרי שפרסמתי את ספרי "מחזור הזמנים", שהתייחסתי בו לתפילות ראש השנה ויום הכיפורים. אולם עדיין לא הרגשתי שאני מוכן כל צרכי למפעל עיוני מיוחד זה, רק אחרי פרסום מחקרי העיוניים במחשבת התנ"ך, המהווה את התורה שבכתב, הרגשתי מוכנות להתמודד עם סידור התפילה שהוא אחת היצירות המחנכות החשובות ביותר של ה"תורה שבעל פה". אל הספר
נושא/נושאים: , ספרות, שירה ואומנויות
תוכן הספר:
משכל (ידעות  ספרים)

עמודים:
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13