אמהות : מבט מהפסיכואנליזה וממקום אחר

אמהות : מבט מהפסיכואנליזה וממקום אחר

מחבר:
שנת ההוצאה: תשס"ט 2009
מילות מפתח: אימהות; אמהות
האם הקרבת החיים חשובה מהענקת חיים? היכן עובר הגבול בין הגנה אמהית להגנת יתר? האם האמהות היא תלוית תרבות? מה מקומה של האמהות בקונפליקט היהודי-הפלסטיני?
הספר אמהות: מבט מהפסיכואנליזה וממקום אחר עוסק באמהות ובאמהיות, וחשוב להבחין בין השתיים: המונח אמהות מתאר את היות האשה אם, את היחסים בינה לבין ילדיה מבחינה פיזיולוגית, סוציולוגית ורגשית. המונח אמהיות, לעומת זאת, מתייחס לעמדה רגשית כלפי הזולת וכלפי עצמנו, ללא קשר הכרחי לאמהות הביולוגית, ולכן גם גברים וגם נשים שלא ילדו יכולים לחוות רגשות אמהיים.
ההכרה בחשיבותה של האמהות היא חלק ממעבר המתרחש בעשורים האחרונים בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט מן העמדה הפטרנלית הפאלו-צנטרית לעמדה המטרנלית. מעבר זה משתקף בגישות חדשות בפסיכואנליזה בת זמננו, בחשיבה הפמינסטית, בספרות, באמנות ובעמדות חברתיות.
ספר זה נדרש לגישות החדשות הללו מנקודת מבט ישראלית ייחודית. מכונסים בו מאמרים פרי עטם של חוקרים ישראלים מתחומי ידע ויצירה שונים ובהם פסיכואנליזה, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, מוזיקה, ספרות ואמנות, וכן שתי עדויות אישיות. המאמרים דנים בהיבטים שונים של אמהות ואמהיות, ובתוך כך הם חושפים את מורכבותה של האמהות של כוחותיה האדירים ועל פניה האפלים, ואת הדילמות והפרדוקסים הכורכים בה. כמו כן הם מדגישים את חשיבותה של האמהיות - אצל גברים ונשים כאחד - הן ליחיד והן לכלל. האמהות, ובעיקר האמהיות, הן בעלות חשיבות מכרעת בשמירה על צלם האנוש של הפרט ושל החברה, באזורנו ובכלל. אל הספר
נושא/נושאים: , סוציולוגיה, פסיכולוגיה
תוכן הספר:
מכון ון ליר בירושלים

הקיבוץ המאוחד

עמודים:
1  3  4  5  7  8  9  10  11  12  13